Echtscheiding: mediation

Mijn naam is Svetlana, blogger en medewerker begeleiding en dagbesteding. Ik ben 35 jaar en heb twee kinderen samen met mijn vriend woon ik samen in een middelgroot dorp. In mijn werk op de begeleiding en dagbesteding met ouderen zorg ik voor een actieve en zinvolle tijdbesteding. De groep die ik begeleid is 12 personen groot. Elke dag organiseer ik veel activiteiten. Op deze blog deel ik de meest succesvolle projecten die ik heb gedaan. Wist je dat bekende activiteiten zoals bingo en de krantlezen de hersenen actief houden. Samen werken met ouderen is echt een droom die is uitgekomen en ik deel graag het laatste nieuws met mijn volgers.

Echtscheiding: mediation

Echtscheiding: mediation

28 september 2017
 Categorie├źn:
Begeleiding, Blog


Als jullie besluiten te trouwen, dan doen jullie dat omdat jullie van elkaar houden en er zeker van zijn dat jullie de rest van jullie leven bij elkaar zullen blijven. Helaas kan dit toch anders aflopen. Hier kunnen verschillende oorzaken voor zijn. Als jullie besluiten uit elkaar te gaan, dan zou het voor iedereen het fijnste zijn als dit op een fijne manier kan, zonder ruzie. 

Echtscheiding mediation

Als jullie nog goed met elkaar omgaan, dan kunnen jullie samen naar een mediator als Masteradvice Mediation gaan. Hij of zij zal met jullie in gesprek gaan. Jullie kunnen aangeven wat jullie willen en vaak krijgen jullie dan een soort van huiswerk mee naar huis. Jullie moeten bijvoorbeeld allebei, los van elkaar, een overzicht maken van de spullen die verdeeld moeten worden en wie wat krijgt. Als jullie dan de volgende keer bij de echtscheiding mediation komen, zullen jullie deze lijstjes met elkaar bekijken. Als jullie het eens zijn met elkaar, dan is het erg makkelijk. Vaak is dit echter niet helemaal het geval. De mediator gaat dit samen met jullie bekijken en een middenweg zoeken, zodat jullie toch allebei tevreden zijn. Zo loopt hij of zij alle stappen met jullie door. Ook berekent hij of zij de hoogte van de alimentatie. Na een aantal weken is alles afgerond. De meeste mensen zijn daarna blij dat ze het op deze manier gedaan hebben, want nu kan je elkaar nog recht in de ogen aankijken en iedereen is tevreden.

Advocaat

Helaas lukt het lang niet altijd om een mediator in te schakelen. Vaak is er ruzie als men besluit uit elkaar te gaan. Vaak is er een persoon die scheiden wil en de ander wil niet uit elkaar. Er is dan woede en onmacht. Als dit het geval is, is het moeilijk om bij een mediator om tafel te zitten. Een echtscheidingsadvocaat is dan vaak beter. Je hebt dan allebei je eigen advocaat en deze persoon behartigt dan jouw belangen. Je hoeft dan dus niet meer zelf te communiceren met jouw ex. Als een van jullie boos is, gaat goed communiceren vaak niet meer en dan wordt de situatie alleen maar moeilijker. Scheiden met behulp van een advocaat is dan de beste optie. Jullie moeten dan echter wel allebei jullie eigen advocaat betalen. Als jullie voor een mediator kiezen, kunnen jullie de kosten delen. Dat is natuurlijk fijn, maar als het niet gaat, dan houdt dat op. Er is dus veel mogelijk: kijk naar jullie persoonlijke situatie en kijk wat het beste voor jullie allebei is. Veel sterkte en succes met alles!

Over ons
Begeleiding en dagbesteding

Mijn naam is Svetlana, blogger en medewerker begeleiding en dagbesteding. Ik ben 35 jaar en heb twee kinderen samen met mijn vriend woon ik samen in een middelgroot dorp. In mijn werk op de begeleiding en dagbesteding met ouderen zorg ik voor een actieve en zinvolle tijdbesteding. De groep die ik begeleid is 12 personen groot. Elke dag organiseer ik veel activiteiten. Op deze blog deel ik de meest succesvolle projecten die ik heb gedaan. Wist je dat bekende activiteiten zoals bingo en de krantlezen de hersenen actief houden. Samen werken met ouderen is echt een droom die is uitgekomen en ik deel graag het laatste nieuws met mijn volgers.

Zoeken
Recente artikelen
Archief