Werkbegeleiding: ga nu leren en werken tegelijk!

Mijn naam is Svetlana, blogger en medewerker begeleiding en dagbesteding. Ik ben 35 jaar en heb twee kinderen samen met mijn vriend woon ik samen in een middelgroot dorp. In mijn werk op de begeleiding en dagbesteding met ouderen zorg ik voor een actieve en zinvolle tijdbesteding. De groep die ik begeleid is 12 personen groot. Elke dag organiseer ik veel activiteiten. Op deze blog deel ik de meest succesvolle projecten die ik heb gedaan. Wist je dat bekende activiteiten zoals bingo en de krantlezen de hersenen actief houden. Samen werken met ouderen is echt een droom die is uitgekomen en ik deel graag het laatste nieuws met mijn volgers.

Werkbegeleiding: ga nu leren en werken tegelijk!

Werkbegeleiding: ga nu leren en werken tegelijk!

30 augustus 2017
 Categorieën:
Begeleiding, Blog


Ziet u zichzelf niet meer hele dagen in de schoolbanken zitten? Maar zou u toch graag een nieuwe studie willen beginnen? Dat is mogelijk! U kunt namelijk een studie volgen door middel van leren en werken. Dit wordt ook wel een BBL-opleiding genoemd. Vaak werkt u dan vier dagen binnen een bedrijf voor de functie waar u een studie voor volgt. De vijfde dag gaat u naar school toe om de theorie te leren van het beroep.


Wat is een BBL-opleiding?

De Beroeps Begeleidende Leerweg is voor mensen die graag willen leren, zowel op school als in de praktijk. Zoals hierboven verteld, draait u vier dagen mee op de werkvloer en voert u werkzaamheden uit die bij het beroep passen waar u de studie voor volgt. Een dag in de week gaat u naar school, waar de theorie toegelicht wordt.  Het kan zijn dat u niet de financiën hebt om een voltijd studie te kunnen volgen. In zo'n situatie zou leren en werken ook een ideale mogelijkheid kunnen zijn. De vier dagen dat u werkt krijgt u uitbetaald. In sommige situaties wil het bedrijf waar u werkt zelfs de kosten van de studie die u volgt op zich nemen. Deze bedrijven zien deze studie als een positieve investering en willen u, als werknemer, op deze manier stimuleren.


Welk opleidingsniveau?

Van niveau 1 tot niveau vier zijn er op het MBO studies te vinden die leren en werken aanbieden. U zou naar een school kunnen gaan voor een beroepskeuzetest om te kijken welke studie bij u past en waar dit traject voor beschikbaar is. Bent u na het behalen van je MBO 4 diploma gemotiveerd om door te studeren? Dan zou u altijd op het HBO kunnen kijken naar de mogelijkheden. Zij bieden deze mogelijkheid ook bij diverse studies aan. Zo kunt u zich altijd blijven ontwikkelen op ieder opleidingsniveau. Kan ik overal gaan werken? Helaas moet het bedrijf waar u het leren en werken wilt gaan volgen aangesloten zijn als erkend leerbedrijf. Als het bedrijf erkend is, mag u hier uw werk uitvoeren en studie volgen. Deze bedrijven zijn aan bepaalde kwaliteitseisen getoetst. Als het bedrijf aan deze eisen voldoet, mogen zij zich beschikbaar stellen als leerbedrijf. Deze bedrijven kunt u, als werkzoekende, vinden op de website van stagemarkt. Hopelijk bent u inmiddels overtuigd geraakt en wilt u gaan leren en werken tegelijk. U kunt altijd informatie opvragen bij verschillende scholen en studies en u zit namelijk nergens aan vast.  Hopelijk vindt u gauw een studie en een bedrijf dat bij jouw wensen aansluit. Succes!

Tip: kijk voor leren en werken op LeekerweideGroep.

Over ons
Begeleiding en dagbesteding

Mijn naam is Svetlana, blogger en medewerker begeleiding en dagbesteding. Ik ben 35 jaar en heb twee kinderen samen met mijn vriend woon ik samen in een middelgroot dorp. In mijn werk op de begeleiding en dagbesteding met ouderen zorg ik voor een actieve en zinvolle tijdbesteding. De groep die ik begeleid is 12 personen groot. Elke dag organiseer ik veel activiteiten. Op deze blog deel ik de meest succesvolle projecten die ik heb gedaan. Wist je dat bekende activiteiten zoals bingo en de krantlezen de hersenen actief houden. Samen werken met ouderen is echt een droom die is uitgekomen en ik deel graag het laatste nieuws met mijn volgers.

Zoeken
Recente artikelen
Archief